Gå till innehåll

Jag och mitt lilla rev!=) - 120 liters juwel lido


Wigge

Rekommenderade inlägg

  • Svar 716
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

DO är inte super billiga på djur i lager men om du kolla på De Jong där är det bättre priser kan man beställa och få levererar till DO eller ta på deras turer. Men vissa saker är inte häpnadsmässigt billiga inte om man har korallfisken nära iaf förvisso är de grosister med:P fördel med priser

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har glömt meddela att jag köpte 10kg levande sand och stoppade i sumpen så nu är där en 20cm DSB och ca 5kg levande sten, + skummare och uvc så klart=) är där något annat man skulle behöva kör i sumpen eller räcker det jag har?=)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

kan vara för att det är den ända stora de får plats i, och som är fri från ngn krabba=P

har du ngt svar på mina andra frågor ovan?

"ska man köra med kol alltid?"

"Har glömt meddela att jag köpte 10kg levande sand och stoppade i sumpen så nu är där en 20cm DSB och ca 5kg levande sten, + skummare och uvc så klart=) är där något annat man skulle behöva kör i sumpen eller räcker det jag har?=)"

/Wigge

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

har haft problem med mina acroporer att vävnaden dör=/ hade en acropora tumida innan men som tappade vävnaden och dog och nu denna. vad kan vara orsaken?

Ca: 480

mg: 1250

kh: 12

salinited 1023-1024

[ATTACH=CONFIG]89003[/ATTACH]

Dom där ska väl ha låga näringsvärden, kollat fosfat, nitrit, nitrat? Ljus? cirkulation?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

fosfat är sky högt, nitrat ligger på kanske 6-10ppm(var över skalan) så hälde i fosfat remover och kommer dra ner på matningen och mata varannan dag med pellets( släppa ner 2-3 st åt gången så att det verkligen äts upp=)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Där har du problemet korallerna borde ha en brun ton med hör phosphat. nitrat är inget att haka upp sig på :P Jag rekomenderar red sea NO3:PO4-X Fungerar kanon hos mig bara gå efter tabellen på flarran. Ang sumpen så tror jag det är bra har du flera stenar eller 1 5kg Man bör inte ha allt för stora stenar enligt mig iaf.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fasen vilken otur du har. Jag har dock dubbel sockel och på 10 st va det en som va is vit ränsten va nog så nära det går 14k. Kanske skiljer det på dubbel och enkel sockel kass kvalle på enkelsockel och hygglig på dubbel ?

Men det låter bra stenmesigt och lite dsb på det kommer nog fungera fin fint synd på högt värde men det löser du ta det bara lugnt kör antingen den jag rekomenderade tidigare den fungerar kanon enligt mig och några till eller VÄS som är typich samma sak.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

sök på väs, det står för vodka, ättika socker och är en metod för att sänka N och P. man göder helt enkelt bakterierna i karet med kolkällor, och då växer bakterierna till. när dom gör det konsumerar dom näringsämnena och sen när dom dör skummas dom ut. på så vis får man ut mer N och P genom skummaren.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...