Gå till innehåll

Capote's burk


Capote

Rekommenderade inlägg

  • Svar 653
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

... Jag har också gjort en betydligt längre DVD-film men den plågar jag bara familjen med. De undrar varför det nödvändigtvis ska ses akvarium på TV också när burken står i rummet bredvid... :död:.

Förstår inte familjen någonting över huvud taget? :skrattar: Jag skla testa igen men då ladda ner filmen på min disk innan så kan jag se den hur många gånger som helst. Kanske lägga den på en disk så att jag också kan köra den på TVn!;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjenare!

Mycket snyggt kar.

Skulle vara skoj om man fick komma och kolla på det någon dag.

Vem är det som sjunger den första låten i filmen.

MVH Jocke

Tack Jocke, du bor ju inte så långt bort så du kan väl skicka ett PM om du har planer på att åka till Lkp.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fick igår tag i lite Anthias (Pseudanthias squamipinnis). Just nu bara honor. Antingen får jag vänta på att en konverterar eller komplettera med en hanne senare. Det är en färgklick med ett litet stim om man har plats.

post-2062-14468912676797_thumb.jpg

post-2062-1446891267694_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Tänkte uppdatera lite på mina Anthias.

Jag skaffade 9 honor eftersom Korallfisken inte hade någon hanne hemma just den dan. Man kan alltid lägga i den senare eller hoppas på att en konverterar tänkte jag. Det var faktiskt precis vad som hände. Lägger upp några bilder på henne/honom. Få se vad som händer i framtiden med fisken

1) Stimmet

2) Honan som bestämde sig för att byta, man börjar se färgskiftet och taggen på första fenstrålen

3-5) Nu som hanne.

Det skiljer fyra veckor mellan 1 och 5

post-2062-14468912755672_thumb.jpg

post-2062-14468912755934_thumb.jpg

post-2062-14468912756215_thumb.jpg

post-2062-14468912756459_thumb.jpg

post-2062-14468912756732_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

<TABLE style="WIDTH: 181pt; BORDER-COLLAPSE: collapse" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=241 border=0 x:str><COLGROUP><COL style="WIDTH: 181pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 8813" width=241><TBODY><TR style="HEIGHT: 13.5pt; mso-height-source: userset" height=18><TD class=xl24 style="BORDER-RIGHT: windowtext 0.5pt solid; BORDER-TOP: windowtext 0.5pt solid; BORDER-LEFT: windowtext 0.5pt solid; WIDTH: 181pt; BORDER-BOTTOM: windowtext 0.5pt solid; HEIGHT: 13.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=241 height=18>Stylophora ser det ut som</TD></TR></TBODY></TABLE>

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

<table style="width: 181pt; border-collapse: collapse;" x:str="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="241"><colgroup><col style="width: 181pt;" width="241"></colgroup><tbody><tr style="height: 13.5pt;" height="18"><td class="xl24" style="border: 0.5pt solid windowtext; width: 181pt; height: 13.5pt; background-color: transparent;" height="18" width="241">Stylophora ser det ut som</td></tr></tbody></table>

Tack för idén, jag var inne på det också men även Paulastrea men jag håller med dig om att den växer mer som en Stylopora.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fyran ser för mig ut som en Montipora capricornis. I litet ljus blir den mera flakväxande men har du möjligtvis mycket ljus där. Det finns förvisso andra flakväxande Montipora men med många ribbor riktade mot kanten får den mig att tro på Capricornis. Nummer fem tycker jag ser ut som en Seriatopora, antagligen caliendrum, men inte den vanliga varianten som har neonfluorescerande blågröna polyper.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fyran ser för mig ut som en Montipora capricornis. I litet ljus blir den mera flakväxande men har du möjligtvis mycket ljus där. Det finns förvisso andra flakväxande Montipora men med många ribbor riktade mot kanten får den mig att tro på Capricornis. Nummer fem tycker jag ser ut som en Seriatopora, antagligen caliendrum, men inte den vanliga varianten som har neonfluorescerande blågröna polyper.

Tycker 5 liknar en hysterix något..

1 liknar stylophora sp eller possilophora sp

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

5:an är faktiskt en helt vanlig hysterix. Söker en rosa för att sätta mitt emot som ett vackert komplement.

Jag tror också att 4:an är en Montipora capricornis men det skulle kunna vara en Montipora delicatula eller Montipora hodgsoni också. Intressant att capricornis blir mer flakväxande vid mindre ljus. Den kommer som en frag från en som har samma växtsätt som min men båda sitter vid närmare eftertanke i bra ljus. Intressant med Montiporor och SPS i allmänhet att de finns i så oändligt många variante. Finger, flak, o.s.v.

För den som undrar är tvåan en blå acropora med bruna tentakler(jag saknar den latinska detaljeringen) och 3:an är en tricolor-frag som jag fått av Norberg. Jag har inte fått den blå färgen i tillväxtzonen ännu men jag kan ana den nu. Har hittils växt mest på "bredden", men börjar nu visa tydliga tendenser på att förgrena sig och tillväxt på höjden.

2:an var mer bullig när jag fick den men växer nu "smalare" på höjden. Vore intressant att veta varför men det borde ha något med ljus-strömförhållande att göra. Hos mig sitter den ljust och ganska strömt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej

Har på någotvis missat denna tråd.

Det är ett mycket snyggt akvarium du har.

Intressant också med planktonreaktorn, har funderat mycket på att skaffa detta (både en växtplankton och en djurplankton reaktor). Det borde underlätta att ge en så optimal miljö som möjligt för både koraller och fiskar och därmed en bättre överlevnad.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack Peter för vänligheten.

Jag tycker mina koraller utvecklas mycket bra p.g.a. av plankton. Jag odlar bara zoo-plankton men funderar kring att odla artemia till de högre djuren också. Jag tror Tedb använder någon manick för detta som verkar halvautomatisk. Clownen har en kombinerad phyto- zooplanktonreaktor som ser intressant ut men han har haft lite strul i phytodelen tror jag. Jag valde bort phyto för att det kräver mer jobb och det finns utmärkta frysta koncentrat av phyto att köpa som funkar fint som mat till zoo-plankton och lägre djur.

För övrigt tror jag att du och jag morsade på varandra på Korallfisken vid ett tillfälle. Jag är uppvuxen i Skövde och de sa att du bodde där nu. Som Västgöte är man ju alltid lite mobbad här i östern... (förmodligen avundsjuka)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej igen

Jo det är riktigt vi morsade på varan på korallfisken.

Angående planktonreaktorerna vill jag att de skall vara så automatiska som möjligt och jag har inte sett någon riktigt bra lösning än.

Det borde gå att lösa med doseringspumpar, men då måste reaktorerna vara "för konstruerade" för den lösningen.

Jag vill nämligen att det skall doseras en mycket liten mängd växtplankton till djurplanktondelen (för att slippa mata djurplanktonen manuellt), men jag vill även att det skall ske en automatisk dosering till akvariet från båda reaktorerna.

Visst det kräver en del jobb det med, men det räcker förmodligen med daglig visuell tillsyn.

Sen en fråga eftersom du har iks.

Jag har en dim bar dosa (den typ som används för att intervall/dimra pumpar med) jag har försökt att använda ett av uttagen som en enkel på/av mekanism men har inte fått detta att fungera. frågan är: går det endast att dimra pumparna med dosan.

Jag skulle nämligen vilja använda ett av uttagen till att stänga av kalkmixern vid en överdosering (med hjälp av PH-mätaren)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Plankton.

Jag har förberett min för automatik (med doserpump) men inte kört igång det ännu. Jag ville lära mig lite mer om vad som krävs i underhåll innan jag startar automatiken. Jag har lyckats undvika de frekventa krascher som såna här kulturer ofta drabbas av om man inte ser efter dem. I mitt fall måste jag hitta också ett sätt att kyla mitt phyto-koncentrat vid burken eftersom det ska förvaras kylskåpskallt. Ska ev. prova med ett sånt där litet Teknikmagasinet skåp för några hundralappar.

Kolla Clownens setup för han har en lösning som är gjord för automatik. Ett av problemen med automatik mellan levande phyto och zoo är att om det kommer in ett zoo-plankton bakvägen eller via spill så är det rökt. Aquamedic säljer båda reaktorerna och har förslag på hur man kopplar dem på ett säkert sätt. Men det blir mycket pumpar och fina filter (typ osmos ) emellan.

Hör av dig nästa gång du är på Korallfisken, så får du gärna komma hem till mig och titta hur jag gjort och så kan jag förklara hur jag tänkt min automatik.

Angående IKS och varierbara lister så går aldrig spänningen ner helt till 0 även om man ställer 0%. Det finns alltid en liten rest kvar. Det kan räcka för att driva en pump på låg fart. Upptäckte detta när jag försökte reglera en blå lysdiod för moonlight med denna list. Kollade upp saken och IKS säger faktiskt också att det är så den varierbara listen fungerar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hejsan vilken art utav Antihas har du?

Din mat reaktor.

attachment.php?attachmentid=5367&d=1141426041

Rymmer den 4,5 liter?

Hur funkar den är det en luftpump som rör om det hela. Hur mycket matar man, Tar du bara den spruta och suger upp lite...

Vad är det gråa som sitter bakom sprutan

Skall se om man skall börja med detta för hela karets gynnad fisk som koraller ;)

Ang doserpump blir inte djuren mosade då man kör med detta eller är det funktionabelt. grotech har ju en slangpump till sin plaströr

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...