Gå till innehåll

Ted saltakarium - uppsamlade frågor


Rekommenderade inlägg

  • Svar 169
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Det här med filtervadd i filter är inte så lätt som svart på vitt enligt mig. Lite filtervadd i början av filter gör ingenting så länge du rengör filtervadden ca 1gång i veckan. Filtervadd används ju faktiskt till en del skummaren (tex deltec MC500). Min uppfattning kring filtervadd är att så länge smuts och skräp bara fångas upp av vadden och sedan avlägsnas från akvariumet så gör den bara nytta. Om skräpet och smuttsen däremot får ligga i vadden eller aldrig tvättas ur blir det snabbt en skitbomb som bara belastar akvariumet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Lämna koppen där den är. Skummet som bildas när skummaren arbetar, och där är skit skummaren kan ta bort är "fastare" och håller längre. Det hamnar överst på skumpelaren som bara lite lite lite ska rinna över vid det laget, och ge en brunsvart sirap. Som nämnts i en av de andra trådarna skulle jag antagligen försökt plocka ut lavastenen, den kan vara förorenad med mineraler som du absolut inte vill ha i akvariet. Det är inte så att den måste vara och automatiskt kommer döda allt du stoppar i akvariet, men det är synd att chansa. Köp lite begagnad LS, eventuellt från flera olika säljare, lite i taget om det är ekonomin som spökar. Saltvatten är dyrt, och det är synd om du skulle råka ut för att dina pengar blir utkastade i onödan. LS står för övrigt för den närmast nödvändiga microbiologi som behövs i karet, och brukar kunna föra med sig en del coola kryp.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kan inte någon moderator samla upp alla trådar av Ted till en tråd. Nu är det bara rörigt värre!

Ett antal av Tedstrådar är nu ihopsamlade till en tråd då de i många och mycket gick ihop. Hoppas att det inte blev än rörigare nu genom att det är svårt att se vilket svar som är svar på vilken fråga!

/Moderator

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjenare!

Jag undrar om man ska använda vattenpreparat som Aqua safe i vattnet innan man blandar salt i det?

nej.

Ted...ett litet tips: försök o koncenterera dina frågor till en eller högst ett par trådar..det blir lättare för oss att svara;)

gör så här: skapa en egen tråd om ditt akvarium. Förklara exakt hur ditt akvarium är uppbyggt, vilka djur du har hittills, ja allt som finns att veta om ditt akvarium. Bifoga också ett par bilder.

Låt sen deann tråd blir ditt huvudforum där du kan fråga allt mellan himmel o jord. det är lättare för oss att hjälpa dej om vi får mer info o lit mer konkreta uppgifter inkl bilder på ditt akvarium:)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag fattar inte vad ni menar med trådar. menar ni att jag samlar flera frågor?

en tråd är när ett nytt ämne skapas.

gå in under mina akvarium..starta där en tråd om ditt akvarium, ge oss bakgrundsinfo, bilder, ja allt som finns att veta som sagt. Sen kan allt som har med ditt akvarium att göra avhandlas i denna tråd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

detta är EN tråd! du har tidigare skapat en tråd för varje fråga du har ställt, men någon moderator (administratör) har flyttat ihop dem så de är i samma tråd! använd den för att ställa dina frågor så blire inte så rörigt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjenare!

Jag undrar om man ska använda vattenpreparat som Aqua safe i vattnet innan man blandar salt i det?

Ted, jag föreslår att du håller dina frågor i denna tråden, det blir enklare att ha sina nybörjarfrågor i en och samma tråd, man kan då också enkelt gå tillbaks och hitta om det är något man har glömt.

Så, har du fler nybörjarfrågor så håll dem i denna tråden.

Glöm sedan inte bort forumets sökfunktion som säkert kan hjälpa dig en del.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...