Gå till innehåll

Teds glada akvarium


Rekommenderade inlägg

  • Svar 673
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Varför hjälper ni inte? Är det ingen som har haft två sorters clownfiskar under sin tid som akvarist i salt? Är det ingen som har sett en sån gobie jag har? i så fall är det skrämmande. (Ledsen om jag låter lite hård, men jag bli lite sur när folk bara frågar något annat och svarar inte på min frågor).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ta det lite lugnt, det är 2 timmar sedan du ställde din första av 2 frågor.

Folk försöker ge dig lite goda råd, men i slutändan är det upp till dig att göra vad du tycker är rätt. Jag är själv grön på detta med salt och snappar upp och använder sökfunktionen så gott jag kan. Och ställer en och annan dum fråga kanske. Men hur ska man annars lära sig.

Och nu efter att ha fångat in ett av mina små barn så fortsätter jag. Din goby kan vara en Ptereleotris evides men jag är inte säker. Som sagt jag är ny.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Din gobi är en Ptereleotris evides. Jag tror ej din premmas clown vill ha din lilla percula då premnas clowner blir 15cm stora och din percula ca 7 + att premnas är riktiga slagskämpar.

Medlemmar här på guiden svarar inte på frågor om de hjälpt dej innan, men du inte lyssnat.

Saltvatten ska startas sakta med LS eller ett riktigt nitratfilter. Om jag var dej skulle jag göra om o göra rätt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tyvärr är det så att när du rusar iväg och inte bara ignorerar några råd, och följer andra, för att de varit motstridiga, eller följt olika vägar till samma mål, utan ignorerar mer eller mindre samtliga råd, och gör tvärt emot, så sjunker lusten att ge råd.

Ovanpå det har du fortfarande inte lärt dig använda EDIT funktionen, så alla dina olika inlägg snöar in i en förbannad massa olika separata poster, och de visar alla klart och tydligt att du inte för en sekund bromsar, tänker efter, planerar och därefter utför, utan bara plöjer på.

Återigen. Sluta köpa fisk. Du är helt galet på det. Om du ska köra fish only, får du skaffa ett ordentligt nitrit filter, en vettig skummare, och trots det göra relativt stora och regelbundna vattenbyten. Alternativet är fish only, with live rock, då behöver du inledningsvis satsa på att få tag på LS. Som tidigare diskuterats, inkörd LS från någon som säljer begagnad är fördelaktigt, men ofta får man sämre med "överaskningar" i form av levande på köpet. Oavsett vilket kommer du behöva vänta på att karet ska stabilisera sig efter att du introducerat din LS. Först därefter kan du börja introducera fisk, vilket du glatt ignorerat. Normalt är att man introducerar LS, därefter städpatrullen, i form av sniglar och senare eremiter, och sandvändare.Därefter övrig fisk.

be gärna om hjälp, men förvänta dig inte att någon ska förta sig för att svara på dina frågor, om du inte visar att du lyssnar.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag väljer att tolka det som att du skriver att du inte på något sätt kan tänka dig att lyssna på de råd du får som svar på dina frågor, och då måste jag tyvärr meddela att om du hoppas folk ska strömma till och tycka "nej va synd, lämna inte forumet" är du nog ute i ogjort väder.

Du är självklart välkommen men det ger varesig dig, eller oss något så länge du fullständigt ignorerar de svar du får, för att de inte är samstämmiga med din egen förutfattade åsikt.

B!

Edit

Lika så bäst att jag förtydligar att jag inte på något sätt kan hävda att jag talar för hela forumet.

Det här är även ett prakt exempel på fördelen med "Ändra/Radera nere till höger i varje eget inlägg.

/Edit

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

så jag finns inte här mer då? då är det väl tack och adjö... :(

du finns fortfarande ted.. men som du bör förstå själv är ju att medlemarna tröttnar på att ge råd

när du ändå skiter i dom till 90% - 95% , vi önskar dig bara väl o hoppas på att du ska lyckas..

mvh manne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sorry Ted men din setup kommer inte att hålla i det långa loppet och det är ett under att det inte kraschat än. Om du bara tar och lugnar ner dig en smula med dina handlingar och kikar på de råd som skrivits så kommer du nog att ha kanonakvarium om några månader. Om inte så kommer du spendera mycket pengar på fisk är vi rädda för...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ted,

Vi vill dig alla väl, det är därför vi skriver i denna tråd. Tråden är redan 10 sidor lång, vilket tyder på ett stort engagemang hos många av oss.

Men lyssna gärna på de råd du får. För två dagar sedan skrev du att du hade en nitrithalt på 2. Det är en mycket hög halt, som snabbt blir ännu värre om du belastar karet med fiskar. Det låter mycket mräkligt att du skulle ha noll idag - sannolikt gör du något mätfel.

Att ha ett akvarium är ett stort ansvar - det är djurhållning, på samma sätt som att ha en kanin eller hamster hemma. Först när bur och annat är inköpt och inbonat, så skaffar man själva djuret. Jag föreslår starkt att du deponerar dina fiskar hos någon annan akvarist (eller affär) tills du har fått ett kar med biologisk balans. Det har du inte idag. Gå tillbaka i denna tråd och läs än en gång alla tips du har fått om detta!

Håll oss gärna uppdaterade med hur det går!

I all välmening :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

okej, jag ska hålla mig uppdaterad och visa er hur jag gör. Jag är inte säker på att mitt kar kommer funka, men jag har sett värre kar än mitt. Som i djuraffärer har jag sett kar som det typ har varit lite eller ingen levande sten i alls.

Jag kan inte förklara hur det kan komma sig att min nitrit sjönk så fort. För jag köpte aktivt kol till mitt kar och efter två dagar så var nitriten på 0 och det är den än.

Och som ni vet så har jag haft problem med alger, men det var inte det ända problemet. Jag hade för hög salthalt, den låg på 1.026. Så jag byte ut lite vatten mot söt, men då blev det 1.020 då. Och jag vet inte hur jag ska höja salthalten utan att skada nåt i karet. Och när jag har så låg salthalt kan jag inte köpa eremiter så jag har en blennid (Salarias fasciatus). Han äter mina alger med glädje. När jag fyller år i september så ska jag få levande sten (ca 24 kilo om min kar orkar det). Jag ska önska mig pengar också så att jag kan köpa fler bottenrenare. Den 7 augusti ska jag gör ett vattenbyte och den 20:e ska jag köpa nytt aktivt kol eftersom det verkar hålla karet stabilt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej!

Imorgon hade jag tänkt mig att fråga bengt på bl diskus om jag skulle kunna byta min fyranding frökenfisk och min Premnas clownfisk mot lite levande sten istället p.g.a. att dem är väldigt elaka.

Min Premnas mobbar min lilla nemo, min Frökenfisk mobbar både nemon och min dartfisk. Om han inte tar emot fiskarna, är det någon annan i helsingborg som skulle vilja köpa dem eller byta dem mot levande sten?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

men jag har sett värre kar än mitt. Som i djuraffärer har jag sett kar som det typ har varit lite eller ingen levande sten i alls.

Jag hade för hög salthalt, den låg på 1.026. Så jag byte ut lite vatten mot söt, men då blev det 1.020 då.

Du kan ju inte jämföra ditt lilla akvarium med en fiskaffär. om du har sett hur stora och komplexa deras reningsverk är, så behöver de mindre/ingen LS. dessutom så säljerde fisk, de har de inte för att det är kul.

Jag blev chockad när jag besökte korallrevet i Södertälje tex. han har ett rum på över 30 kvm som renar hans vatten, 2 skummar som är över 2 meter en höga, sumpar som rymmer ditt akvarium säkert 5 gånger osv.

Salthalten är inte så svårt att fixa: jag hade lite låg salthalt 1.022, i mitt kar. så jag tappade över vatten i en 25liters hink, blanda i salt så jag hade en salthalt på på över .030 och tillsatte det långsamt i sumpen så det pumpades ut i karet. självklart kan du inte hälla i allt på en gång, jag hällde i 10 liter ca,, läte det pumpas runt i nån timme och kollade salthalten, hällde i mer, lät karet pumpa och mätte, så nu har jag en salthalt på mellan 1.0235 och 1.024

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...