Gå till innehåll

mitt första salt, ett clownhotell


freddi36

Rekommenderade inlägg

Eftersom vi inte har nåt att göra såhär de sista dagarna innan skolavslutningen så blev man ledig idag :D

Såklart tog jag tillfället och åkte och kollade på korall ;)

Jag tror dock jag har en inre dragning mot gröna saker, tänkte att jag inte skulle köpa ännu en grön korall.. Kommer ut med inte en, utan två gröna knappstenar ;)

Bilder kommer när dom öppnat sig :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 858
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Har kollat lite närmare på dom nu, men alla har inte öppnat sig så bild kommer ikväll.

Iallafall, den ena stenen är täckt med små knappar, fler än hundra, med grön kant, ljusgul ring runt ett orangeaktigt center. På denna stenen finns även minst två olika arter av palys, en brunsvart och en grön variant. På den andra stenen finns blågråa zooas med orange center, blå och ljusa zooas, och några gröna med ljust/ljusgult inslag i. Svårt att förklara ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hittade min bicolor blenny ganska upprörd precis, vet inte vad som kan ha skrämt den men den hade full stressfärg, randig som en tiger med vita ränder, riktigt häftig iofs!

Snart matning så får se om den lugnar ner sig, hade jag inte haft nät på karet hade den garanterat legat på golvet nu...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jättefint kar Fredrik och dito bilder! Jag blev nyfiken på vad det är för korall på bild 4 uppe i vänstra hörnet och samma korall på bild 6 under clownen - någon form av LPS?

Tog några bilder, inga jag är stolt över menmen ;)

[ATTACH=CONFIG]97902[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97907[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97906[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97905[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97904[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97903[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97900[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97901[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97911[/ATTACH]

En dag när jag kom hem hade musslan bytt plats själv, den får sitta där den sitter nu eftersom den ser ut till att trivas :smiley20:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Redo för "överraskningen"? ;)

Ikväll var jag och hämtade ett nytt kar! Köpte VivalaAdams 140liters med ganska häftiga mått, 60h*60l*40d :)

Ska göra rent det och sätta btn slimline på baksidan och den interna sump"balkongen". Sen får jag se om jag ska köra open top eller fixa till toppen som följde med, alt bygga ny som man kan öppna :)

Hoppas att jag ska va klar med uppgraderinegen till om tre veckor, då har jag en liten inköpsresa inplanerad och det blir ju så mycket roligare om jag kan shoppa lite större koraller och ny fisk ;)

I mitt nuvarande kar har jag ca 7-8kg levande sten, + ca 2kg i mitt 20L (som förövrigt troligen läggs ner och slås ihop med detta). Sen hade jag tänkt, för att dels hålla nee kostnaderna, köra med ytterligare ca 3-5kg död LS. Denna ska jag köpa denna vecka troligen så jag hinner kurera den. Har en fråga angående det som jag lägger i rätt forumdel sen ;):)

Jaja, då får vi hoppas att detta revet blir lika, om inte ännu snyggare än det nuvarande! ;) Det kommer verkligen vara med sorg i hjärtat jag river mitt rev...Planen är dock att bygga upp det mycket snarlikt så som det är nu :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul som tusan! Dina trådar är verkligen underhållande!

Tackar!

Ja detta är ju typ 2,5 gånger så stort så det känns maffigt för mig, ett kar som man inte når ner till botten i är inget nano längre ;)

Med bänk är det typ 150cm högt

Vet inte vad du ger för den döda stenen men det finns en handlare här nere som säljer Ls väldigt billigt!! Har för mig ha tar kring 70-80kr/kg...

Ca 50kr/kg. Tack för påminnelsen dock, hade helt glömt den handlaren då jag inte är där så ofta, men lätt värt 20 soänn extra per kilo för LS! :smiley20:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jupp, hade tänkt det...tyvärr.. Har inte tid eller plats för två saltkar, det märker jag redan nu med att ha clownhotellet + 20L nanot =/

Så ska detta nya få tid och plats det behöver måste clownhotellet läggas ner. Det innebär iofs mer yta för fiskarna och ett stabilare system, men som sagt, clownhotellet har varit min "bebis" så länge nu att det känns lite hemskt faktiskt =p

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...