Gå till innehåll

Laggeman

Rekommenderade inlägg

  • Svar 367
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Lycka till med firman! Spännande kommer du att pyssla både med sött och salt?

Tack Benny!

I huvudsak sådant som hör saltvatten till, men vissa saker går ju att använda till både och, så som pumpar tex.

Nog om detta, det kommer som sagt att publiceras när det blir dags för premiär, vilket lär bli snart. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Efter missödet med anemonen tidigare så har jag funderat om och lägger carpet-planerna på hyllan ett tag nu, istället kommer jag skaffa ett annat clownpar till min BTA som känns lite ensam i sitt hörn av karet.

Det har tillkommit ett gäng mini maxi anemoner också som jag är väldigt förtjust i.

Har fått hem en ny returpump som ska kopplas in ikväll, är en DC-pump med kontroller för att ställa farten på pumpen.

Har även en ny skummare med samma typ av pump på gång, ska komma imorgon om DHL nu får rätt på adressen.

För övrigt så har jag startat upp en enskild firma som ska ha akvarieuthyrning i hemmiljö och försäljning av akvarieprylar på schemat. Jag har i dagsläget en kund redan som har ett kar jag tittar till en gång i månaden. Ovan omnämnda skummare och pumpar kommer också att ingå i mitt sortiment. Så fort allt är klart med webshoppen kommer jag att stiga tillbaks från min roll som moderator för att ingen ska få uppfattningen att jag modererar till min egen fördel på något vis. (Gör säkert någon glad... ;))

Har haft samma planer på att utöka min firma med akvarieprylar i min region då det inte finns något inom denna regionen, kanske dax att komma till skott nu.

MVH/Glenn

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...
Hörrö Lagge.. inga nya bilder sedan den 8:e oktober. Är det inte dax för en uppdatering? Nöjd med nya pumpen? Funkar lyset som det ska? Frugan på bra humör? Gott nytt år föresten : ) /Samuel

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hehe, jodå, har ett par bilder, men mest på saker jag fixat runt karet, inte så mycket på insidan då jag håller på att rida ut stormen av ett cyanoangrepp som kom i samband med flytten till det temporära karet vid läckan här hemma. Satte in en kur med Red Slime Remover igår som jag hoppas ska kunna ta det allra sista då jag har fått bort en del genom att använda VÄS, Biopellets och järnbaserad fosfatremover.

Skulle väl iofs kunna lägga upp dem, ni får bortse från allt damm och sladdar som hänger i en oreda fortfarande. Som småbarnsförälder så tar man allt lite eftersom man får en stund över. :)

Dessa bilder visar rampen som jag fick hängt upp så sent som idag, innan dess har den vilat på två träplankor över karet. Inte så snyggt, men det har funkat.

post-1377-14468927872654_thumb.jpg

Följande bilder är på doserpumpen som numera har fått ett hyllplan att sitta på, innan stod den på högkant på golvet i sumpen. Det är även två bilder på osmostanken som sitter på ett skjutbart hyllplan så jag lättare kan fylla på osmosvatten från en hink som jag fyller i badrummet från en stor 200-liters tunna. Då bänken i sig håller önskvärda mått hade jag i mina beräkningar inte tänkt på att mina rätt grova dimensioner på trä i bänken kapar en del av arbetshöjden, så även skummarkoppen måste ut på andra sidan bänken då jag har skjutit sumpen mot ena sidan av bänken vilket gör att det saknas typ 5cm på höjden för att ta ur koppen på den närmaste sidan sett från där skummaren står. Nåja, det funkar ju, men är lite omständigt bara. :)

post-1377-14468927873642_thumb.jpg

Sista två bilderna är på returpumpen och dess kontroller. Det sitter en likadan pump i skummaren, därav två kontroller på dörren. Det är supersmidigt att bara trycka på feed-knappen så stängs skummaren av i 10 minuter och startar sen igen och går upp till senast satt hastighet. Jag måste köra dem båda på 80% annars tömmer jag sumpen för fort respektive skummar över skummaren.

Hade jag haft bredare kan och 32mm i hävert hade jag kanske kunnat köra högre hastighet på returen, men det räcker gott för mitt kar med denna inställning.

post-1377-14468927874159_thumb.jpg

Frugan ja, hon åkte in fredagen innan jul på blindtarmsoperation, den hade börjat läcka när de var inne o rotade i buken på henne, så hon har varit sjukskriven tills nu, så jag har VAB'at då hon inte fått lyfta lillkillen. Men det har man ju inte varit direkt ledsen för. :)

post-1377-14468927872153_thumb.jpg

post-1377-14468927872408_thumb.jpg

post-1377-14468927872885_thumb.jpg

post-1377-14468927873112_thumb.jpg

post-1377-14468927873375_thumb.jpg

post-1377-14468927873885_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, jag försöker att få till det lite iaf.

Vill gärna ha det så snyggt och prydligt som möjligt, letar fortfarande efter en lämplig låda till belysningens delar, mitt gamla proppskåp vill jag helst inte slakta, även om det hade funkat storleksmässigt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den där DC-pumpen låter spännande :-)

Går den att köra externt(stående torrt) också?

MVH

/Janne

Japp, det går alldeles utmärkt.

Intressant pump vart köper man denna å vet du hur hög lyfthöjd en har eller en graf vad den levererar?

Jag pm'ar dig länk till butiken Wrang.

post-1377-14468927874651_thumb.jpg

post-1377-144689278749_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur tyst är den? Såg ju riktigt bra ut det där!

Hur långt är ett snöre? :)

Svårt att ge annat än min egen uppfattning, men jag tycker den är tyst. Sen tycker jag iofs att Vortech MP10 är tyst den med, så det är kanske inte helt rätt att enbart lita på mitt omdöme, men det är kanske fler som kan ge sin syn på saken med. ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Dessutom är det ju rätt vågat att det står CE på de bilder Lagge bifogat om det inte finns en försäkran om överensstämmelse.

Spontant tror jag att ytterst få företag vågar fejka detta utan jag tror att det finns en försäkran.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...