Jump to content

Akvariets Oscar för 2013 har tilldelats Lasse Forsberg


Recommended Posts

Tidskriften Akvariets Oscar för 2013 tilldelas en person som gjort avsevärda insatser för akvariehobbyn under flera decennier. Under 1980-talet hörde han till de drivande inom Nordiska Ciklidsällskapet. Bland annat publicerade han mer än 150 texter i Ciklidbladet. Även inom yrkeslivet har han sysslat med olika former av vattenbruk och senast jobbat på Universeum. Intresset för saltvattensakvaristiken har dominerat under senare år. Där har han spridit kunskap genom föredrag men framför allt genom mer än 10 000 inlägg på Saltvattensguidens forum. 2013 års pris går till Lars Forsberg.”

Stort grattis Lasse

post-2759-14468933164637_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lite information om Akvariets Oscar

Instiftades av Tidskriften Akvariets redaktör Gunnar Lundin 1966 för att celebrera tidskriftens 40-årsdag. Oscar utdelas varje år till en akvarist som gjort en betydande insats - det kan vara t.ex. som föreningsfunktionär, ungdomsledare, odlare, skribent, fotograf eller vad man överhuvud taget kan tänka sig med anknytning till vår hobby. Oscarsvinnaren utses efter fri bedömning av Akvariets redaktion.

Efter Tidskriften Akvariets nedläggning har SARF (SverigesAkvarieföreningars Riksförbund) övertagit ansvaret för Oscars-nomineringen och idag går den till som så att de olika akvarieföreningarna får nominera personer som de anser vara värda att få en Oscar. Därefter får tidigare Oscarianer rösta på de nominerade och den som sedan får flest röster får Akvariets Oscar och i år var det alltså Lasse.

Det hela offentliggjordes i lördags kväll av SARFs ordförande Eric Åhlander på middagen vid Malmömässan. Lasse var då inte där men han ringdes upp och gratulerades – fotot ovan tog jag på Göteborgs Ciklidgrupps möte igår där Lasse fick sin Oscar-tavla.

En lista över tidigare Oscarianer kan ses på denna sida (Under Akvariets Oscar - klicka på resultat)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...