Gå till innehåll

Sillens första saltvattenskar


Sillen

Rekommenderade inlägg

  • Svar 491
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Snyggt Jonas! Spegelbilden i kort nr 2 ger en härlig illusion av extra djup.

TACK för era kommentarer.:smiley17: Så länge ni ger kommentarer på bilderna ska jag försöka lägga upp nya. Blir träning på att fota så de blir bättre. Just den du Gustav kommentarer är mycket djup i då karet är 125 cm i den riktningen och spegelbilden gör den än bättre. Själv nöjd med den.:ler:

Ser bra ut din burk. Förstår att anemonen kräver utrymme. Ser ut som den bränt en korall vid sidan men det kanske bara är som det ser ut.

Kul att du frågar om Aquascape....

Får börja med att säga att korallen är kraftigt bränd av anemonen då den stod på korallen i 5 dagar. Fick inte loss den. Hoppas fortfarande den ska överleva. Sedan ställde den sig på en av mina sinularis som var så vackar (kommer från GustavF). Jag fick loss den i morse och tror att den ska överleva.

Jag är intresserad av helheten och tycker om att se på helhetsbilder av kar. Dock har jag lärt mig hitills att det var bra att starta ett utbildningskar i källaren för att lära sig vad jag vill ha och vad det levande vill. Det du skriver låter så lätt. Hoppas jag kan komma så långt som du har och vet hur jag ska få det rätt för att allt ska trivas. Detta är en konst!

Skickar med några bilder. Blåbent eremit modell större, Sinularis efter anemon attack och en Xenia fragg!

post-2171-14468913324678_thumb.jpg

post-2171-14468913324878_thumb.jpg

post-2171-1446891332505_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

TDet du skriver låter så lätt. Hoppas jag kan komma så långt som du har och vet hur jag ska få det rätt för att allt ska trivas. Detta är en konst!

Som jag skrev så är det lätt: I teorin! De där sakerna jag skrev var som jag ville få till det och det blev självklart inte riktigt så i verkligheten sedan. Men jag tror generellt att man skall tänka djur, ljus och strömmar när man bygger sin inredning. Den skicklige får utifrån det också till det estetiska.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

:ler:

Fy f_n vad detta är kul. Jag tycker det mesta har g¨ått som på räls. Visst har jag haft mina missöden jag med men inte något speciellt allvarligt. Jag tror att jag har blivit av med min revhummer jag köpte av Dez3d vilket är mycket tråkigt när den var så vacker. Sist jag såg den hängde den upp och ner nära botten och nästa dag hittade jag skal. Trodde först den ömsat men nu har jag inte sett den på ca 2 veckor. Fast det var ju inte det jag skulle berätta.

:smiley20: Jag har fått loss min sinularis som anomenon tagit sitt grepp på och den ser ut att repa sig!

:smiley20: Mina red sadel clowner lägger ägg vilket i min värld tyder att de trivs.

:smiley20: Min korall fragg som satt under anemonen under 2 veckor har börjat utveckla polyper igen.

:smiley20: Jag får possitiv kritik på mina bilder.

Nu vill jag bli bättre på kemin vilket jag läser på så mycket jag orkar som pendlande småbarnsfar. Sugen på att börja fragga men även att läsa på mer om koraller. Funderar nu på lite olika böcker men har inte riktigt fastnat för någon. Det jag söker är något rellativt allmänt men inte alltför då jag vill bygga ett bra kar i framtiden där jag kan få till bra förhållanden för flera typer av koraller men även bra aquascape!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Böcker: Kan rekommendera The reef aquarium del I,II och III av Delbeek och Sprung.

Tunga, lite dyra men bra.

Jag kollade lite på dem och jag tror de är mycket bra men jag behöver nog en mer lättläst variant då dessa verkar mycket gedigna och då blir lite för tunga att ta åt sig informationen från. Har du dessa själv?

Ser ju hur bra som helst ut!! Trodde du hade lite koraller i ditt kar då vi pratade byta fraggar etc. MEn du har ju mer än mig!? Har dock ett par som du inte har så det blir nog så bra så! Fortsätt fota!

Dave

Jag sa inte att jag hade lite i och för sig. Jag har gott om mjukkoraller men även hyfsat med skivisar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag kollade lite på dem och jag tror de är mycket bra men jag behöver nog en mer lättläst variant då dessa verkar mycket gedigna och då blir lite för tunga att ta åt sig informationen från. Har du dessa själv?

Ja, jag har dem.

Underskatta inte dig själv. Du kommer inte ha några problem att tillgodogöra dig det som står i dem.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sillen, kollade du upp denna boken om det kan vara ngt för dig?:

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showpost.php?p=140491&postcount=31

~Henrik

Jag får tacka för tipset igen. Den står på min lista över litteratur jag vill ha. Jag har inte blädrat i den men jag är sugen på den. Jag kommer att försöka köpa den. Jag kanska borde annonsera under köpes kom jag just på!:)

Ja, jag har dem.

Underskatta inte dig själv. Du kommer inte ha några problem att tillgodogöra dig det som står i dem.

Tack Capone!

Du verkar tro att jag kan massor men jag vill poängtera att jag är NYBÖRJARE vilket innebär att jag i mitt fall har läst på en hel dfel men jag kan inte mycket om det kopplas till verkligheten! Men jag kan inte annat än att känna mig lite stolt när en av de som kan mycket här på guiden tror att jag kan tillräckligt för att tillgodogöra mig tyngre böcker!:nöjd:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Här sitter jag och känner som om jag är rätt stolt över mitt kar. Några av dem jag har haft stöd av hela tiden uttalar sig possitivt. Jag minns när jag var hemma hoss Calle första gången innan jag tog beslutet att starta. Kunde inte mycket då även om jag tyckte jag läst på massor. Tack än en gång.

Capone säger att jag inte ska under skatta vad jag kan. Fy f_n vad kul att höra från han.:nöjd:

Klart ni som frågar efter helbild ska få det. Sen tänkte jag skicka med några bilder på en av mina favo sorter av koraller. Gissa vad det kan vara?;) Det har de senaste dagarna diskuterats lite hur det ser ut när de skickar ut nya fraggar av sig själv!

Jag är glad att ha alla er där ute som stöd!!!!!!! Ingen av er är glömd!

post-2171-14468913351214_thumb.jpg

post-2171-14468913351489_thumb.jpg

post-2171-14468913351692_thumb.jpg

post-2171-14468913351945_thumb.jpg

post-2171-14468913352174_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

TACK!!!!!

Det ni säger är mycket värmande för mig och jag är jätte stolt för vad jag får läsa vilket inspererar mig. Jag är dock tillräckligt ödmjuk för att veta att det är lite överdrivet då jag har sett andras kar vilket kan kännas som ett hån mot dem. Jag är fortfarande nybörjare även om jag är en stolt nybörjare. Jag blir glad för era komplimager vilket gör att jag kommer fortsätta med att lägga ut bilder.

/The PRO!;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ååååh! Ser bra ut! Det har hänt så mycket med ditt kar! Tyckte om dom senaste bilder du har tagit. Jag ser verkligen framemot att besöka och kolla närmare ditt akvarie!

Du är så välkommen så.

du har lyckats missa alla nybörjarfel,mannen med is i magen-respekt

:ler: Illa dold stolthet. Men jag måste rätta dig. Jag har isen i groggen!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...