Gå till innehåll

Vargklos 425 liter Fish Only


Vargklo

Rekommenderade inlägg

  • Svar 157
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Sillen,

Jag har inte tänkt alls om rören, så jag tar gärna rygg på någon annan som har ett förslag på en bra komposition :)

havre,

Jag har som sagt gjort 5 pelare av 32 mm PVC-rör som jag genomborrat av massa hål för att få cirkulation även inne i rören. Sedan har jag fäst plattan i rören med bundband. Bergoplattan i sig är lättare än vatten, så det är först efter man lägger på första stenen som konstruktionen står stadigt. Det är ett praktiskt sätt att få en hel "undervåning" ledig under hela revet :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Nu har mitt Fish Only-kar fått ett intressant tillskott - en drakmuräna (Enchelycore pardalis). Den är ca 60 cm lång, uppskattningsvis 8-10 år gammal. (Annonsören har marknadsfört muränan tidigare på SG, så bilderna nedan är inte de första på forumet)

Det var riktigt dramatiskt i butiken när jag skulle hämta muränan idag. Efter mycket arbete kom så muränan från sitt kar och ner i en salthink. Snabbt lyckades vi stänga locket. Dock lyckades den smita ur hinken inte mindre än två gånger då vi öppnade en glipa på locket för att fylla på med mer vatten. Andra gången ålade den iväg hela två meter in under några kar och annat bråte. Det var allt en syn när ett par vuxna personer ganska desperat försökte fånga in en minst sagt såphal bitsk muräna på golvet. Adrenalinet pumpade ordentligt ett tag efteråt, och affärsinnehavaren såg tämligen blek ut ;)

Muränan är verkligen mycket ovanlig, så det känns kul att ha något udda i fiskkaret. Jag har funderat mycket på om jag skulle vara tvungen att evakuera alla mina andra fiskar från detta kar, men jag beslöt mig att testa samvaron då tydligen just denna drakmuräna är "snäll".

Hittills har det fungerat bra med samvaron. Jag har varit särskilt orolig för picassotryckaren, men det har också fungerat. Nu simmar även en navarchus, en nigertryckare och två små palettkirurger i karet utan problem. En cleaner wrasse har t.o.m. varit framme och putsat käftarna på muränan!

Den som kommer på Stockholmsträffen på lördag får se den in real life.

post-1358-14468915947983_thumb.jpg

post-1358-14468915948167_thumb.jpg

post-1358-14468915948353_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul Calle!

Hoppas att den ska trivas hos dig nu. Är dock lite nyfiken hur du gjorde när du koppa in den med tanke på att den smet när ni skulle ha den i hinken!

Lycka till!

Tack,

Jo, det där med inkoppningen gjorde jag på följande sätt. Jag hade ju som sagt muränan i en salthink med locket ordentligt på. Jag gjorde ett litet hål i locket lagom stort för att få ned en slang. Sedan slangade jag ut lite vatten med en hävert. Efter det så satte jag en tratt i hålet och fyllde på med nytt vatten. Proceduren repeterade jag några gånger. Sedan hällde jag ut hinken i karet.

Helt klart super grymt.

Jag har haft funderingar på en sådan men har aldrig varken sett, hört eller vågat fråga efter en hos mina handlare. Antar att den hamnar i klassen dyrare fiskar?

Japp, dyrare har jag inte sett till salu, så den får gärna överleva ett tag ;) . Men den är framför allt mycket, mycket sällsynt. Länk till annonsen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...