Gå till innehåll

Arcticreefs icke-fotosyntetiska nano


Arcticreef

Rekommenderade inlägg

  • Svar 188
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mycket intressant tråd Christer! Beskriv gärna din matningsstrategi - med vad och hur ofta? Vattenbyten, hur gör du där med regelbundenhet/mängd?

Matningsstrategien är enkel: "vräk på, bara!". Rejäla mängder artemia och cyclop-eeze samt sponge power. vattenbyten verkar inte vara så noga. Värdena håller sig bra men då bör man betänka min extrema skummning och ett caulerpa refugium. Järntillsatser verkar dock vara viktigt. Utan dessa växer inte makrosarna som de skall. Jag använder Kent Marines järn enl instruktionerna på förpackningen. Dessutom har jag börjat tilsätta ättika. Den 24% från ICA. 1.5 ml/l påfyllningsvatten. Detta går genom en Tunze flaska med CaOH för att undvika att pH faller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

HUr har det gått med Dendronephthya, vad matar du den med?

Jag vet inte riktigt, faktiskt. Jag vräker i fryst artemia som cirkulationspumpen mal ned till mikroskopisk storlek. Jag har ett rejält caulerpa refugium som belyses 24/7 och bör producera en del phytoplanketon (jag har också kolkälla i forma av ättika som bör hjälpa til). Burken får också massor av cyclop-eeze och liknande käk samt några droppar sponge power dagligen. Men burken har inte gått så länge än så jag vet faktiskt inte om det fungerar ännu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Lite bilder från idag. Sedan sist har det tillkommit ett sjöäpple (jag vet att de är giftiga som satan men bara för fisk och jag har inga fiskar) och en tubastreakoloni. Och ja, jag vet, jag är inget vidare på att skrapa rutor. Tycker det är skiiittråkigt. Partiklarna som syns i vattnet på de sista två bilderna är cyclop-eeze

IMG_0059.jpg

IMG_0060.jpg

IMG_0060.jpg

IMG_0062.jpg

IMG_0063-1.jpg

IMG_0064-1.jpg

IMG_0064-1.jpg

Ändrat av Arcticreef
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ser fint ut Christer! Hur är det med polypexpansionen på gorgonierna och har du noterat någon tillväxt på korallerna?

Den blå är lite sisådär. Men den andra är ett glupskt monster. Vad gäller dendronephtyan är jag lite tveksam vad det gäller tillväxt men jag har heller inte sett att den (eller de) blir mindre. Tubastreorna, däremot, växer rejält. Likaså har jag märkt att de två tvättsvamparna har börjat att växa.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul att de går bra.

På föreläsningen i Linköping kom det tips om en krydda vid namn "Maggi", ska vara som soya. Ska tydligen innehålla protein och vara susen för mjukisar som dendronephtya, men den ska även ge positiv respons på andra koraller. Någon droppe per dag skulle räcka.

Jens Kallmeyer http://www.chm.bris.ac.uk/deepbug/members/mpi/kallmeyer.htm pratade även om att dosera aminosyror på kvällstid (ingen skummning efter matningen). UltraPac, zooplankton och phytoplankton var också saker han förespråkade.

Lite mer tips å läsning:

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.marineaquarium.nl/images/Danny/Dendro003.jpg&imgrefurl=http://www.marineaquarium.nl/februari-2006english.php&usg=__u8qPzo7apmxhAcbkp4uE5erj_eI=&h=800&w=740&sz=95&hl=sv&start=1&um=1&tbnid=Bor7QP0J5BLl0M:&tbnh=143&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3DJens%2BKallmeyer%26hl%3Dsv%26client%3Dsafari%26rls%3Dsv-se%26sa%3DN%26um%3D1

Kul projekt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tror att det Illustratören syftar på är sås med umamismak (http://sv.wikipedia.org/wiki/Umami). Maggi gör sådan och även Knorr. Tyvärr blev ju glutamatinnehållande krydda som tex Aromat förbjudet för några år sedan då Livsmedelsverket fick för sig att det är farligt så nu säljs det "Fularomat" med något annat som aktiv ingrediens. Men faktum är ju att umami är smaken av protein/aminosyror. Vill man anstränga sig lite kan man nog hitta "the right stuff" på asiatiska livsmedelsbutiker.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

E det sant Christer.

Jag har observerat folk som kommer ut från Kina krogarna i Sundbyberg med släpande gång.Patrik

Det hade jag inte tänkt. Men du har rätt. Jag har också blivit yr i huvudet på kinarestauranger. Måhanda var det glutamatet?

Har idag mätt fosfatet som var skithögt medan nitrat låt på beskedliga 3. Misstänker att kombinationen svavelkulor och caulerpa refugiet har hjälpt till här. Passade dock på att tillsätta en fosfatsänkare i flytande form jag köpt av den gode Fritz. Den binder fostaten och skummas sedan bort. Jag behöver ju inte vara rädd för krascher med tanke på djurens matvanor

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...