aerie Postat 23 september 2009 Postat 23 september 2009 https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=23971&highlight=tubastrea ?
Arcticreef Postat 23 september 2009 Författare Postat 23 september 2009 https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=23971&highlight=tubastrea ?Danke!
Arcticreef Postat 28 september 2009 Författare Postat 28 september 2009 Bilder från idag. Det börjar bli rejält med aiptasia i Burken. I lördags var jag därför och handlade några pepparmintsräkor. Vi får se hur det går.
Outbacker Postat 29 september 2009 Postat 29 september 2009 Mycket intressant tråd Christer! Beskriv gärna din matningsstrategi - med vad och hur ofta? Vattenbyten, hur gör du där med regelbundenhet/mängd?
Arcticreef Postat 29 september 2009 Författare Postat 29 september 2009 Mycket intressant tråd Christer! Beskriv gärna din matningsstrategi - med vad och hur ofta? Vattenbyten, hur gör du där med regelbundenhet/mängd?Matningsstrategien är enkel: "vräk på, bara!". Rejäla mängder artemia och cyclop-eeze samt sponge power. vattenbyten verkar inte vara så noga. Värdena håller sig bra men då bör man betänka min extrema skummning och ett caulerpa refugium. Järntillsatser verkar dock vara viktigt. Utan dessa växer inte makrosarna som de skall. Jag använder Kent Marines järn enl instruktionerna på förpackningen. Dessutom har jag börjat tilsätta ättika. Den 24% från ICA. 1.5 ml/l påfyllningsvatten. Detta går genom en Tunze flaska med CaOH för att undvika att pH faller.
BQGrogg Postat 5 oktober 2009 Postat 5 oktober 2009 Riktigt ballt med ovanliga kar som detta!Är också väldigt förtjust i tubastreor. Mvh/ Oscar
Illustratören Postat 5 oktober 2009 Postat 5 oktober 2009 HUr har det gått med Dendronephthya, vad matar du den med?
Arcticreef Postat 5 oktober 2009 Författare Postat 5 oktober 2009 HUr har det gått med Dendronephthya, vad matar du den med?Jag vet inte riktigt, faktiskt. Jag vräker i fryst artemia som cirkulationspumpen mal ned till mikroskopisk storlek. Jag har ett rejält caulerpa refugium som belyses 24/7 och bör producera en del phytoplanketon (jag har också kolkälla i forma av ättika som bör hjälpa til). Burken får också massor av cyclop-eeze och liknande käk samt några droppar sponge power dagligen. Men burken har inte gått så länge än så jag vet faktiskt inte om det fungerar ännu.
Arcticreef Postat 6 oktober 2009 Författare Postat 6 oktober 2009 Gillar dina bilder!Tack för denna och andra vänliga kommentarer1
Arcticreef Postat 24 oktober 2009 Författare Postat 24 oktober 2009 (ändrat) Lite bilder från idag. Sedan sist har det tillkommit ett sjöäpple (jag vet att de är giftiga som satan men bara för fisk och jag har inga fiskar) och en tubastreakoloni. Och ja, jag vet, jag är inget vidare på att skrapa rutor. Tycker det är skiiittråkigt. Partiklarna som syns i vattnet på de sista två bilderna är cyclop-eeze Ändrat 25 oktober 2009 av Arcticreef
Outbacker Postat 24 oktober 2009 Postat 24 oktober 2009 Ser fint ut Christer! Hur är det med polypexpansionen på gorgonierna och har du noterat någon tillväxt på korallerna?
Arcticreef Postat 24 oktober 2009 Författare Postat 24 oktober 2009 Ser fint ut Christer! Hur är det med polypexpansionen på gorgonierna och har du noterat någon tillväxt på korallerna?Den blå är lite sisådär. Men den andra är ett glupskt monster. Vad gäller dendronephtyan är jag lite tveksam vad det gäller tillväxt men jag har heller inte sett att den (eller de) blir mindre. Tubastreorna, däremot, växer rejält. Likaså har jag märkt att de två tvättsvamparna har börjat att växa.
Illustratören Postat 30 oktober 2009 Postat 30 oktober 2009 Kul att de går bra.På föreläsningen i Linköping kom det tips om en krydda vid namn "Maggi", ska vara som soya. Ska tydligen innehålla protein och vara susen för mjukisar som dendronephtya, men den ska även ge positiv respons på andra koraller. Någon droppe per dag skulle räcka.Jens Kallmeyer http://www.chm.bris.ac.uk/deepbug/members/mpi/kallmeyer.htm pratade även om att dosera aminosyror på kvällstid (ingen skummning efter matningen). UltraPac, zooplankton och phytoplankton var också saker han förespråkade. Lite mer tips å läsning:http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.marineaquarium.nl/images/Danny/Dendro003.jpg&imgrefurl=http://www.marineaquarium.nl/februari-2006english.php&usg=__u8qPzo7apmxhAcbkp4uE5erj_eI=&h=800&w=740&sz=95&hl=sv&start=1&um=1&tbnid=Bor7QP0J5BLl0M:&tbnh=143&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3DJens%2BKallmeyer%26hl%3Dsv%26client%3Dsafari%26rls%3Dsv-se%26sa%3DN%26um%3D1 Kul projekt!
stigigemla Postat 30 oktober 2009 Postat 30 oktober 2009 Maggi är ett fabrikat av kryddor, frystmat och påssoppor bland annat. Så jag vore tacksam för ett litet noggrannare namn.Soya kan vara tänkbart eftersom det innehåller glutamat.
Arcticreef Postat 31 oktober 2009 Författare Postat 31 oktober 2009 Jag tror att det Illustratören syftar på är sås med umamismak (http://sv.wikipedia.org/wiki/Umami). Maggi gör sådan och även Knorr. Tyvärr blev ju glutamatinnehållande krydda som tex Aromat förbjudet för några år sedan då Livsmedelsverket fick för sig att det är farligt så nu säljs det "Fularomat" med något annat som aktiv ingrediens. Men faktum är ju att umami är smaken av protein/aminosyror. Vill man anstränga sig lite kan man nog hitta "the right stuff" på asiatiska livsmedelsbutiker.
Trilobite Postat 31 oktober 2009 Postat 31 oktober 2009 Om glutamat:http://vetenskapsnytt.blogspot.com/2007/10/till-glutamatets-frsvar.html
Arcticreef Postat 31 oktober 2009 Författare Postat 31 oktober 2009 Om glutamat:http://vetenskapsnytt.blogspot.com/2007/10/till-glutamatets-frsvar.htmlBra artikel! I Asien trycker man i sig rejält med glutamat utan några synbara problem.
salar Postat 31 oktober 2009 Postat 31 oktober 2009 Bra artikel! I Asien trycker man i sig rejält med glutamat utan några synbara problem.E det sant Christer.Jag har observerat folk som kommer ut från Kina krogarna i Sundbyberg med släpande gång.Patrik
-=Mr_B=- Postat 31 oktober 2009 Postat 31 oktober 2009 Man kan ju fråga sig om den släpande gången beror på fast föda, eller flytande, med ett väldokumenterat gift i.Fast sen kanske "de äter det utan problem i asien" är det bästa sättet att försvara saken. Jag menar, de käkar ju hundar där med. ;- )B!
Arcticreef Postat 1 november 2009 Författare Postat 1 november 2009 E det sant Christer.Jag har observerat folk som kommer ut från Kina krogarna i Sundbyberg med släpande gång.PatrikDet hade jag inte tänkt. Men du har rätt. Jag har också blivit yr i huvudet på kinarestauranger. Måhanda var det glutamatet?Har idag mätt fosfatet som var skithögt medan nitrat låt på beskedliga 3. Misstänker att kombinationen svavelkulor och caulerpa refugiet har hjälpt till här. Passade dock på att tillsätta en fosfatsänkare i flytande form jag köpt av den gode Fritz. Den binder fostaten och skummas sedan bort. Jag behöver ju inte vara rädd för krascher med tanke på djurens matvanor
Arcticreef Postat 7 november 2009 Författare Postat 7 november 2009 Bilder från idag. En ny tubastreakoloni och en dendronepthya
Rekommenderade inlägg