Gå till innehåll

Clownens balja på 375L


Clownen

Rekommenderade inlägg

  • Svar 401
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Tack så mycket för alla positiva kommentarer! Tycker nog ni överdriver lite men ok för ett skummarlöst sps kar antar jag det är i dessa zeovit tider ;). Själv dreglar jag över utbudet som finns i Sverige och jag har inte sett en sps på ett par år i Finland vilket är väldigt tråkigt och förvånande för det finns en ganska stor efterfrågan och hobbyn blir självklart lidande.

Alla är givetvis välkomna på besök om ni besöker Helsingfors, inte minst om ni har fraggar för byte med er :)!

Mvh Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...

Tack ska ni ha.

Björn: jag kollar inte näringsvärden längre och hade inte putsat rutorna på en knapp vecka innan jag tog kortet (lite vinkeln också, fram och bakrutorna är lika "smutsiga").

Mina Reefluxlampor var inte tillräckligt blåa i mitt tycke, jag uppfattar Giesemann Coral som ett mer krispigt blått ljus. Jag hade beställt Reeflux 12K men dessa var slut där jag beställde.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har fått indikationer från annat håll att man tappar ljusstyrka med 250W RL12k, medan 400W RL12k ligger i direkt paritet med 400W RL10k.

Annars är jag själv nyfiken på Marine-Lux 14k, om det inte vore för att jag nu går in för T5.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Ett par snabba uppdateringar. Jag skaffade nyligen extensiontubes till mitt makro objektiv (Canon 60mm). Detta gör att jag kan få bättre förstoring på bilderna än tidigare. Som exempel kan ni jämföra Favites bilderna i några inlägg ovan med den tagen med extensiontubes här under.

På tal om min favites så lossnade de polyper som min Neon Blue Goby sitter på i bilden ovan. Dessa har jag flyttat till ett nytt kar och verkar klara sig bra. Tiden får utvisa om de klarar sig och kan bilda nya kolonier. Jag vet inte om det är en sk polyp bail out och korallen har mått bra i karet sedan första dagen. Någon som upplevt något liknande med den här arten?

Fler makrobilder hittar ni i min andra akvarietråd här om ni är intresserade: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?p=272071#post272071

Tyvärr dog min mussla nyligen och jag misstänker att det var mina clownfiskar som stressade ihjäl den då de hade börjat lägga ägg på musslans skal. Jag tyckte inte att detta såg så allvarligt ut och den har varit på samma plats flera månader innan utan problem. Annars rullar allt på bra även om utrymmet börjar bli lite knappt. Jag har nyligen satt till ytterligare ett actinic rör för att få lite mer blått ljus när MHn är igång. Bilden nedan är med 2x54w actinic rör.

Gott nytt år!

Mvh Peter

post-1277-14468916498377_thumb.jpg

post-1277-14468916498557_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Wrang. Du hittar bilder på de flesta av de nya invånarna i länken i mitt föregånde inlägg ovan.

Ca hälften dog. De flesta korallerna, sniglarna och räkorna klarade sig. De flesta fiskarna strök med. Inget problem att få ersättning för det som dog men en tråkig upplevelse var det.

Mvh Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...

Hej!

Nu är båda mina kar nerlagda. Jag tackar för alla intressanta diskussioner och hjälpsamma personer på forumet.

De främsta anledningarna till att jag gör en paus är att den nuvarande lägenheten aldrig varit tillräckligt stor för att sköta akvarierna på ett smidigt sätt som hela familjen kan acceptera fullt ut vilket jag förstår.

Jag kommer även resa en hel del i arbetet under den närmaste tiden och jag vill aldrig utsätta mina djur för en miljö som inte är så optimal som det går. Jag har även hållit på med akvaristik nu i sju år i sträck så nu ska det bli skönt att inte bry sig om vattenbyten och vattentester ett tag.

Jag har sparat en del teknik och kommer tillbaka större, bättre och vackrare längre fram :).

En skön sommar till alla på forumet!

Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...