Jump to content

Hur ofta matar ni?


Nille83

Recommended Posts

Jag matar oftast 1 gång per dag, men ibland kan det bli 2 ggr. Max 1 kub fryst mysis eller artemia, och då och då något torrfoder i form av några pellets. Fiskar behöver inte mycket mat, inte ens en femtedel av vad man tror att de behöver. De klarar sig lätt i flera dagar utan mat.

Link to comment
Share on other sites

Jag matar 2 ggr/dag. Matar med torrfoder (fiskar, räkor och eremiter) tillfälle 1. Artemia och lobster eggs tillfälle två (fiskar, räkor). Matar korallerna hela tiden (biofilm, fiskmat). Tillsätter dessutom phytoplankton (1 ggr/vecka) och egengjord finfördelad mat (dag innan vattenbyte 2 ggr/vecka). Ser ut att vara mycket foder men har matat på detta sätt sedan stenkorallerna flyttade in. Punktmatar vissa av korallerna och skivanemonerna mest för att det är intressant :)

Mvh ante

Link to comment
Share on other sites

Beror på fiskarna, de ska vara tjocka och kraftiga. I mina kar där några av fiskarna ser lite tunnare ut så matar jag varje möjligt tillfälle. Dock med ganska lite varje gång. I mitt föreningskar har jag bara 2 fiskar och de svälter verkligen inte så där matar jag bara 1-2 ggr i veckan. Men jag tror de andra i föreningen ger de någon nypa flingfoder 1-2 gånger i veckan med.

Link to comment
Share on other sites

Wikings ord låter nog väldigt hårda men det ligger nog en del sanning i det med. Största anledningen till att jag matar mina fiskar ganska intensivt är även för att de ska klara sig bra de perioder där jag inte har möjlighet att mata de. Om man håller igång ett ganska intensivt matschema så gör det inget om man behöver vara borta från karet ett tag.

Sedan tror jag även att fiskarna kan hitta en hel del att äta i våra kar bara att de föredrar att äta det vi ger de så länge de får det.

Link to comment
Share on other sites

Så länge akvariet klarar av matningen är det väl inget problem. Mina fiskar ser fina ut och när jag matar är det mycket annat som tar maten (maskar, räkor, poddar, stjöstjärnor, filtrerare av olika slag). Mitt tidigare inlägg beskriver nästan övermatning men jag ger inte mer än fiskarna, räkorna och eremiterna äter upp. Ska snart börja också mata med levande artemia ;)

Mvh ante

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Det va nog det dummaste jag hört. Har du sett en fisk på ett rev? Dom äter hela tiden. En människa klara sej månader utan mat (om man får lite buljong) men det är knappast humant?!

Ja jag har sett fiskar på rev. Hur länge en människa klarar sig utan mat är väl inte ämnet för detta forum. Mina fiskar mår ypperligt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...